Волонтери стверджують, що палати для бійців АТО зайняті іншими людьми – за окрему платню.

Сьогодні, 22 лютого, в Івано-Франківську волонтер Центру допомоги учасникам АТО Вероніка Дичковська під час прес-конференції заявила, що лікарі заробляють на місцях в палатах, призначених спеціально для учасників АТО, передає Фіртка.

 

«Я бачила в лікарнях міста красиві таблички «Палата для бійців АТО». Але вони там не лежать - там знаходяться так звані платні пацієнти, а самі учасники бойових дій лежать у загальних палатах», – сказала Вероніка Дичковська.

 

За її словами, є також проблеми з переліком безкоштовних ліків, що їх мають отримувати бійці, адже більшість з воїнів не знають, які саме ліки передбачені для них безкоштовно.

 

«У нас виникло запитання по соціальних аптеках. Ще у вересні була інформація про аптеки, які повинні надавати ліки по пільгових рецептах. По факту ж виявилося, що в Калуші та Надвірній договори ще не підписані, відповідно, програма не працює. Наскільки ми розуміємо, в цьому винні райдержадміністрації», - додала Вероніка Дичковська, передає Стик.

 

У свою чергу, керівник департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Мирон Матейко зазначив, що у разі відмов учасникам АТО у пільгових медикаментах спитають з керівників установ, що мають домовленості з аптеками, пише Курс.

 

Він також розповів, що в області цього року виділено 2 млн грн для забезпечення лікування усіх учасників АТО та родин загиблих під час Революції Гідності та в АТО. Кошти розподілені між медичними установами області. Загалом, вже цього року за медичною допомогою звернулися 1895 учасників АТО, з яких 797 демобілізованих.

 

Волонтери пообіцяли щотижня звітувати про роботу центру та озвучувати проблеми, що виникають у допомозі бійцям АТО.

22.02.2016