Містяни вийшли на підтримку заґратованого поліцейського Олійника.

У Львові та Івано-Франківську учора, 21 лютого, відбулись акції на підтримку київського поліцейського Сергія Олійника, якому висунули підозру в умисному вбивстві пасажира BMW, що втікав від погоні, повідомили у прес-службі Національної поліції України.

 

Учасників акції, що у Львові, що в Івано-Франківську було небагато, проте вони прийшли з плакатами про вимогу справедливого правосуддя.

 

«Ми не можемо залишатися байдужими до неподобств, які творяться в Україні із так званим правосуддям. Не покараний жоден із злочинців, які розстрілювали безборонних людей на Майдані. Але варто було правоохоронцеві «посягнути» на мажорів, як йому загрожує тюремне ув`язнення», – зазначила одна з учасниць акції у Львові, передає Укрінформ.

 

Водночас в Івано-Франківську на акцію прийшли близько 10 активістів, пишуть Вікна.

 

Проте така ж акція відбулась і в Києві, вона зібрала до тисячі людей.

 

«Я вважаю, що цим все сказано», − прокоментувала керівник НПУ Хатія Деканоїдзе.

 

Увечері 18 лютого, Печерський районний суд Києва заарештував патрульного за підозрою в умисному вбивстві пасажира BMW, хоча понад 20 народних депутатів були готові взяти поліцейського на поруки.

 

У ніч на 7 лютого співробітники поліції відкрили вогонь по автомобілю, який намагався втекти від погоні, ігноруючи вимоги патрульних. У результаті обстрілу було пошкоджено автомобіль, також смертельне поранення отримав 17-річний пасажир BMW. Усі троє затриманих були в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

22.02.2016