Прокуратура висловила підозру поліціянтові, який застрелив підлітка.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що поліціянтові, який 7 лютого під час погоні за автомобілем у Києві застрелив 17-річного підлітка, висунули обвинувачення у перевищенні повноважень і вбивстві.

 

Про це Матіос заявив на прес-конференції, інфомує УНІАН.

 

З його слів, "слідством доведено, що поліцейський під час переслідування чітко усвідомлював, що в автомобілі, крім водія, є пасажири; попри це, працівник поліції вчинив постріл в авто і виказав тим самим намір на вбивство".

 

Поліціянт під час перегонів вистрелив у бік автомобіля дві пістолетні "обойми" – 25 набоїв із 28-ми. Загалом всі патрулі, котрі здійснювали операцію, застосували 37 набоїв.

 

Водночас Анатолій Матіос висловив переконання, що винуватцем трагедії є водій легкового авта. "Я ще раз хочу привернути увагу всіх до справжнього автора цієї трагедії – це людина в стані наркотичного сп’яніння, яка сиділа за кермом. Кримінальне провадження по водію, автору і безпосередньому винуватцю цих трагічних наслідків веде МВС, не прокуратура. Ми всі повинні чітко усвідомлювати, що такого, вибачте за сленг, "обдовбаного" мажора, який був за кермом, держава, суспільство і закон має карати максимально і швидко... Конкретним винуватцем цих наслідків є той, хто в наркотичному сп'янінні сів за кермо автомобіля і вчинив те, що призвело до таких наслідків, до загибелі та до необхідності притягнення поліцейського до відповідальності", – сказав Матіос, за повідомленням "Укрінформу".

 

Зокрема, прокурор певен, що правоохоронець отримає належне покарання. "Але не повинна страждати система, в яку вірить українське суспільство, за ексцес виконавця, який перевищив свої надані повноваження", – зауважив Матіос.

 

18.02.2016