В Івано-Франківській ОДА відповіли на ультиматум добровольців з АТО: учасниками бойових дій їх може визнати лише Київ

Сьогодні, 18 лютого, бійці АТО, які служили в добровольчих батальйонах, отримали від Івано-Франківської облдержадміністрації відповідь на свій ультиматум – протягом тижня видати їм посвідчення учасників бойових дій, повідомляє Станіславське.ТБ.

 

«Порядок надання статусу учасника бойових дій визначений центральними органами влади не має жодного відношення до прийнятого рішення сесії обласної ради визнати бійців добровольців учасниками АТО на місцевому рівні», – йдеться у листі з ОДА.

 

Член спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв у свою чергу закликав чиновників не спекулювати термінами і таки створити комісію, що, відповідно до рішення обласної ради, має вирішити питання посвідчень.

 

Шановні чиновники, не спекулюйте різними термінами, наказами і постановами! Ваша задача була дуже проста: згідно з рішенням облради створити спецкомісію, яка б мала на основі поданих документів та свідчень прийняти рішення стосовно добровольців і в подальшому розробити і видати відповідне посвідчення. За чотири місяці ви нічого не зробили і зараз шукаєте собі виправдання! Ви не до кінця розумієте суспільну напругу питання. Від вас нічого не вимагається протизаконного! Просто сумлінно виконуйте свою роботу!

 

Тим більше, проект не передбачає жодних пільг та гарантій від держави, і створений на діючому рішенні за прикладом воїнів УПА!

 

В будь-якому випадку, питання принципове і відповідальні особи повинні відповісти особисто за свою бездіяльність та зневагу до Захисників України!», – йдеться в заяві Василя Андріїва.

18.02.2016