Подоляк відкликала голос за законопроект про електронне декларування статків чиновників.

Народний депутат з Львівщини від фракції «Самопоміч» Ірина Подоляк заявила, що відкликала свій голос за законопроект №3755 щодо електронного декларування статків чиновників і написала відповідну заяву на ім’я спікера парламенту Володимира Гройсмана. Про це Ірина Подоляк написала на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Я натхненно тисла зелену кнопку і була переконана, що вона жовта... це випадок», - написала депутатка, зазначивши, що навряд чи відкликання вплине на результат голосування.

 

Сьогодні, 16 лютого, депутати Верховної Ради проголосували за повернення в бюджет норми електронного декларування доходів чиновників. Йдеться про законопроект №3755 «Про внесення змін до закону України «Про запобігання корупції» (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)». Але перед голосуванням до нього внесли низку правок, що їх  експерти та деякі депутати відразу назвали такими, що зводять нанівець всі переваги антикорупційного законодавства.

 

Зокрема, правки, що їх зачитав депутат Вадим Денисенко (фракція БПП) передбачають підвищення ліміту декларування в три рази - до 150 мінімальних зарплат (1 мінімум - 1378 грн), а також декриміналізацію відповідальності до 2017 року.

16.02.2016