Владімір Путін погрожує застосуванням ядерної зброї.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

 

 

На запитання німецького журналіста, чи стурбоване НАТО, що Путін може використати ядерну зброю – Столтенберґ відповів: «Путін так чи інакше погрожує її застосуванням. А російські війська демонстративно проводять відповідні навчання. Поріг застосування ядерної зброї не повинен бути опущений. Ми більше, ніж будь-коли далекі від бажання використовують ядерну зброю. Але допоки існує ядерна зброя, то вони залишаться частиною нашої стратегії стримування».

 

Водночас керівник Північноатлантичного Альянсу чітко дав зрозуміти, що НАТО не буде спокійно спостерігати за ядерними погрозами Москви.

 

Столтенберґ також спростував закид, що мовляв НАТО недооцінило військового потенціалу Росії. Хоча визнав, що Захід недооцінив рішучості Росії скористатися своїм військовим потенціалом. «Росія стає на шлях війни з великою рішучістю, як от в Україні та Грузії, а тепер і в Сирії. Росія ставить силу вище за  міжнародне право і порушує договори. Ми будемо реагувати на це», – пообіцяв він.

 

При цьому Столтенберґ не став називати Росію ворогом, як, за його словами, це зробив Путін щодо Альянсу. «Світ дуже складний, щоб ділити його на друзів і ворогів», – додав Генеральний секретар НАТО.

15.02.2016