Порошенко збирає фракцію БПП, аби обговорити відставку Яценюка.

У понеділок під вечір відбудеться засідання фракції Блоку Петра Порошенка, у котрому також братиме участь президент України. Ключове питання – вотум недовіри уряду.

 

Про це розповіла народний депутат від БПП Ірина Фріз у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна". "У нас засідання фракції з президентом о 18.00. Питання будуть різні: безвізові закони, звіт уряду", – зазначила Фріз.

 

За словами депутата від БПП Сергія Лещенка, у Верховній Раді вистачає голосів за відставку Кабінету міністрів Арсенія Яценюка. "226 [голосів], безумовно, є. Я думаю, БПП голосуватиме, буде голосувати "Самопоміч", буде голосувати "Батьківщина". У Радикальної партії не буде іншого виходу, як голосувати, буде голосувати "Воля народу" і думаю, що частина "Опозиційного блоку", яка орієнтована на Ахметова", – перелічив Лещенко.

 

Відповідаючи на запитання, скільки депутатів із фракції БПП готові підтримати відставку уряду, нардеп сказав: "Якщо є вказівка Порошенко, підтримувати, то буде підтримувати більшість фракції. Якщо такої вказівки не буде, то з доброї волі підтримуватимуть 30 людей", – вважає депутат.

 

У понеділок на засіданні погоджувальної ради фракції "Самопоміч" та "Батьківщина" оголосили про збір підписів за відставку уряду Яценюка. Радикальна партія висловила намір підтримати цю ініціативу.

 

15.02.2016