Інтерпол відмовився оголошувати Михайла Ходорковського в розшук.

Таким чином міднародна поліційна організація відхилила запит Росії про подання колишнього голови ЮКОСа в міжнародний розшук. Про це повідомив російський інформаційний портал lenta.ru з посиланням на інформацію штаб-квартири Інтерполу в Ліоні.

 

 

 «Після розгляду запиту Генеральний секретаріат Інтерполу встановив, що він не відповідає правилам організації. У зв'язку з цим Національне центральне бюро Інтерполу в Москві було повідомлене, що канали Інтерполу не можуть бути задіяні для міжнародної поліційної співпраці у цій справі», - пояснили в головному бюро.

 

В Ліоні також зазначили, що московське бюро Інтерполу порушило статут організації, розіславши інформацію про розшук Ходорковського всім країнам-учасницям, не повідомивши при цьому центральний офіс.

 

Нагадаємо, що 11 лютого національне бюро Інтерполу в Росії оголосило Михайла Ходорковського в міжнародний розшук у зв'язку зі справою про вбивство мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова. У російському бюро повідомили, що відповідний запит був надісланий в центральне бюро Інтерполу в Ліоні.

 

В кінці грудня 2015 року Офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що Ходорковський звинувачується в організації вбивства і замаху на вбивство двох і більше осіб. Бізнесмен свою причетність до цього злочину заперечує. Після того як з'явилася інформація про його виклик на допит, він заявив, що не має наміру брати участі в слідчих діях.

12.02.2016