Російські наземні війська воюють на боці Башара Асада.

Про те, що військовики РФ беруть участь у наступі на позиції сирійських повстанців разом з урядовою сирійською армією, повідомило в п’ятницю, 12 лютого, німецьке видання Der Spiegel.  

 

 

«Попри те, що президент Росії Володимир Путін заперечує участь його сухопутних військ у воєнних  сутичках в Сирії на боці Башара Асада, за інформацією, отриманою часописом, російські солдати таки беруть участь у наступальній операції в провінції Латакія на північному заході країни, поблизу з турецьким кордоном», – подає Der Spiegel на своєму інтернет-сайті.

 

На підтвердження цієї інформації Der Spiegel оприлюднив відео, яке виявили, як зазначає видання, російські «інтернет-активісти», близькі до групи журналістських розслідувань Conflict Intelligence Team. На ньому видно, як російський офіцер спостерігає за бойовими діями у провінції Латакія.

 

Сирійські журналісти ставлять офіцеру через перекладача запитання. Вони просять росіянина оцінити бойову  міць військ Асада. Той відповідає: «Упродовж всього мого перебування тут сили національної оборони ще жодного разу не здавали своїх позицій». 

 

Згідно з інформацією групи Conflict Intelligence Team, відео відзнято неподалік сирійського міста Сальма, яке розташоване за 10 кілометрів від кордону з Туреччиною.

 

На ще одному відео можна побачити російські гармати типу Msta-B в дії. В описі цього відео говориться, що це працює сирійська артилерія  у провінції Латакія. У той же час відомо, що армія Башара Асада ніколи не мала в своєму розпорядженні гармат цього типу.

 

Окрім того, на відео чітко чути, як командир батареї віддає наказ російською мовою: «Другий готовий, вогонь!» Також на шапках вояків можна зауважити російські військові кокарди.

12.02.2016