Москаль підтримав блокаду російських вантажівок.

Водії російських вантажівок, заблокованих біля закарпатського села Нижні Ворота неподалік від межі з Львівською областю, намагалися перекрити дорогу Київ-Чоп на протест проти акції громадянської блокади.

 

Про це повідомляє аґенція УНН.

 

Росіяни відмовилися від ідеї перекривати трасу після того, як поспілкувалися з обласним керівництвом МВС і СБУ.

 

Безстрокова акція блокування російських вантажівок розпочалася у п'ятницю. Активісти низки патріотичних організацій та учасники АТО перешкоджають проїздові транспорту, що прямує з Росії до країн ЄС через територію Закарпаття.

 

Є інформація про провокації: організатори повідомили, що до Нижні Воріт прибуло кількадесят невідомих осіб, котрі намагалися провокувати військовиків та активістів на конфлікти.

 

Тим часом акцію блокування підтримав голова ОДА Геннадій Москаль. "Якщо Росія не пускає до себе українські товари, вводить обмеження щодо в’їзду наших громадян, а мені як голові ОДА взагалі заборонила в’їзд на свою територію, то Україна має діяти адекватно", – прокоментував намісник президента.

 

Москаль готує звернення до Кабінету міністрів з закликом "висловити з цього приводу свою принципову позицію і оформити її у вигляді відповідних нормативно-правових актів: або ми з Росією воюємо, або торгуємо".

 

12.02.2016