ЄС закликав українську владу продемонструвати переконливі результати боротьби з корупцією.

Представництво Європейського союзу в Україні від імені голів дипломатичних місій країн-членів Унії закликало українську владу розпочати дієву боротьбу з корупцією, а також налагодити внутрішню єдність для впровадження реформ.

 

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційній сторінці представництва у мережі Facebook. Делегація наголошує, що текст відозви узгоджено головами дипломатичних місій держав-членів ЄС в Україні.

 

"Європейський союз закликає органи державної влади та всі політичні партії України з відновленими силами об’єднатися заради продовження процесу реформ. Це життєво важливо для майбутнього країни, її демократичного розвитку та добробуту людей. Економічне і соціальне відродження України вимагає подальшого покращення умов ведення бізнесу, а також невпинної підтримки громадянами реформ, започаткованих урядом. Зокрема, негайно необхідні конкретні й переконливі результати у боротьбі з корупцією", – наголошує представництво ЄС.

 

"Одним з головних пріоритетів у цьому відношенні є прозорість відбору та призначення керівників державних підприємств і їхньої фінансової звітності, а також кроків, що здійснюються для приватизації чи ліквідації деяких таких підприємств відповідно до програми макроекономічної та фінансової стабілізації, узгодженої з міжнародними фінансовими організаціями", – зазначають дипломати. 

 

"Україні слід також подвоїти зусилля, спрямовані на побудову політичного консенсусу всередині демократичних інституцій... У цей вирішальний момент політичному керівництву України слід відкласти в сторону розбіжності та спільно зосередиться на подальшому виконанні плану реформ. Єдність на підтримку таких необхідних реформ повинна бути пріоритетом для всіх політичних сил", – йдеться у заяві.

12.02.2016