Яценюк закликав Порошенка "чітко прийняти рішення".

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про потребу прийняти спільно з президентом рішення про майбутнє країни та структури уряду.

 

Таку заяву Яценюк зробив на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, інформує "Урядовий портал".

 

"Ми вважаємо, що зараз із президентом країни нам необхідно нарешті чітко прийняти рішення про майбутнє країни, про структуру уряду і план дій, який передбачає затвердження базових принципів публічної політики", – наголосив Яценюк.

 

Прем'єр стверджує, що попередній план уряду базується "на політичній стабільності і політичних компромісах" і заявив про свою готовність до поступок, а також і фракції "Народний фронт".

 

"Ми вважаємо, що будь-яка криза завжди дає можливості. І ми хочемо використати ці можливості для того, щоби український парламент, президент і уряд далі рухалися шляхом ефективних реформ, далі рухалися по шляху європейської інтеграції і досягнення тих результатів, на які очікує український народ", – додав голова уряду.

 

Напередодні Арсеній Яценюк заявив, що готовий стати партнером для глави держави. "Я – партнер Президента, якщо мій партнер президент також хоче бачити прем'єра партнером", – сказав він у інтерв'ю телеканалу "1+1".

 

Прем'єр вважає, що інституційний конфлікт між президентом та уряду закладений Конституцією редакції 2004 року. "Цей інституційний конфлікт закінчився в 2005 році колапсом демократичної коаліції, достроковими виборами і поверненням Януковича", – пригадав Яценюк.

 

12.02.2016