Бунтівні фермери в Орегоні здалися владі США.

Це було  четверо останніх бунтарів, котрі  брали участь у збройному захопленні адміністративної будівлі Малхірского федерального заповідника в Орегоні заповідника, передає Reuters. Таким чином завершилося протистояння влади і фермерів, яке тривало 41 день.

 

 

Спершу здалися троє учасників акції. Останній активіст, 27-річний Девід Фрай, після цього ще протягом години відмовлявся виходити і погрожував застрелитися. Проте завдяки участі посередників-перемовників ситуацію вдалося вирішити мирним шляхом.

 

Нагадаємо, що конфлікт розпочався ще 2 січня цього року. Група приблизно з 20 озброєних людей засіла в розташованій на території заповідника будівлі. Їхній лідер – 40-річний Аммон Банді – заявляв, що вони не збираються полишати будівлі доти, допоки федеральні землі не передадуть місцевій владі.

 

Також активісти виступали за те, щоби влада звільнила з в’язниці двох фермерів, засуджених за підпал. При цьому родина засуджених і адвокати від такої підтримки відмовилися.

 

Амона Банді і кількох його прихильників затримали ще 27 січня на трасі під час перевірки автомобіля. Під час затримання один з членів бунтівної групи був убитий.

 

Представники федеральної влади заявили, що останні четверо затриманих «окупантів», так само, як і 12 інших осіб, раніше заарештованих, будуть звинувачені в змові з метою перешкоджання посадовим особам виконувати свої обов'язки.

 

Дії протестувальників серед місцевої громадськості викликали переважно негативну реакцію.

 

 

12.02.2016