Відень надав «підсанкційним» російським депутатам тимчасові візи.

Дозвіл на в’їзд, виданий Міністерством  закордонних справ Австрійської Республіки громадянам Росії, котрим заборонено в’їзд до ЄУ, стосується лише періоду участі в сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ – повідомило видання «Коммерсантъ», з покликом на слова депутата Державної думи Росії, спецпредставника Асамблеї з питань боротьби з тероризмом Миколи Ковальова.

 

                                                                  Сергій Наришкін

 

«Ситуація така: взагалі з дипломатичним паспортом з формальної точки зору віза не потрібна. Але у нас є нота МЗС Австрії, в якій говориться, що особи, зазначені в списку, в тому числі, котрі перебувають під санкціями, їм дозволено в'їзд на сесію. В'їзд узгоджений. Це була відповідь на нашу ноту – МЗС Росії», – прояснив Микола Ковальов.

 

Російську парламентську делегацію у Відні очолить Сергій Наришкін – голова Державної думи  Російської Федерації, член Вищої ради партії «Єдина Росія». Він теж перебуває у «чорному» санкційному списку Європейської Унії та Сполучених Штатів.

 

Через свою «підсанкційність» Наришкін вже потрапляв у неприємні для нього ситуації. Пригадаймо, як у липні минулого року Фінляндія відмовилася видати голові Державної Думи дозвіл на в'їзд в країну. До речі, тоді Наришкін теж мав намір взяти участь у сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в Гельсінкі, яка проходила з п’ятого до дев’ятого липня 2015 року.

 

Тепер же стало відомо, про плани Сергій Наришкіна «взяти реванш» у Відні. Він має намір виступити на лютневій консультативній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, і в своєму виступі засудити санкційну практику Європейської Унії.  

11.02.2016