Від сьогодні в районах області працюватимуть патрульні.

У Львові презентували нові форми й методи роботи територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області. У населених пунктах області до роботи приступили 600 поліцейських, передає Вголос.

 

Під час презентації тимчасовий виконувач обов’язків керівника ГУ НП Львівщини Дмитро Загарія розповів, що зміни полягають у запровадженні груп швидкого реагування патрульної поліції, що працюватимуть в семи районах області. У кожному районі працюватимуть 2-4 екіпажі поліції. У містах для приїзду на виклик поліцейським дають 5-7 хвилин, у селах – до 20 хвилин.

 

«Кількість патрулів залежить від соціального статусу району, кількості населення, криміногенної ситуації. У ці групи увійшли наші найкращі працівники, які добре зарекомендували себе на службі, мають довіру населення. Це дільничні інспектори, працівники карного розшуку – люди, які працювали безпосередньо з населенням, отож їх знають», – розповів Дмитро Загарія.

 

Він додав, що працівників поліції наразі повністю не забезпечено всіма технічними засобами, які їм належить мати, однак держава фінансуватиме службу, тож матеріальний стан поліції згодом буде кращим.

 

«Маємо проблему з дорогами. Однак, якщо дільничний інспектор, працівник поліції машиною не доїде, то пішки точно дійде. Спецзасобів, щоб добиратися до людей по снігу, в нас наразі немає, проте в перспективі держава мусить звернути увагу на цю частину нашої роботи й забезпечити належно підрозділи поліції, щоб незалежно від погодних умов вони могли дістатися до місця пригоди», – сказав керівник обласної поліції.

 

Керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе зазначила, що сьогодні почнуть працювати 600 патрульних, які виїжджатимуть 74 автомобілями.

 

«Ці групи виписуватимуть протоколи, спілкуватимуться з місцевим населенням, щоб дізнатися, які є проблеми в людей. Важливо, щоб роботу поліції відчули і в маленьких містах та селах, а не лише в райцентрах, і ми почали працювати для цього», – сказала Хатія Деканоїдзе.

 

«Найголовніша ланка для поліцейського – це людина і сервіс», – додала вона.

11.02.2016