Святослав Літинський домігся українізації автомобілів Volkswagen.

Львівський активіст, викладач університету імені Івана Франка Святослав Літинський домігся українізації систем автомобілів марки Volkswagen, які продаються в Україні. Про це Святослав Літинський повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

ТОВ «Порше Україна» в офіційному листі повідомило, що ще з листопада 2015 року автомобілі Volkswagen Touareg виходять з можливістю обрати в мультимедійній системі автомобілю українську мову.

 

Також представники компанії запевнили, що з липня 2016 року українська мова буде доступна в більшості моделей автомобілів Volkswagen. А в системах автомобілів марки Audi вже доступні україномовні карти.

 

Святослав Літинський додав, що минулого року він намагався цього добитись через суд, де представляв інтереси свого друга, який купив машину без української системи, але тоді судді відхилили висновки експертів про те, що іноземна мова уповільнює реакцію водія.

 

Святослав Літинський раніше вигравав «мовні» позови проти виробника пральних машин Samsung, «ПриватБанку» і «Пузатої Хати». Він також став першим українцем, який через суд добився отримання паспорта громадянина України без російськомовного дубляжу. Окрім того, він судився з Міністерством внутрішніх справ через виступ міністра Арсена Авакова російською мовою.

11.02.2016