Міністр оборони Німеччини звинуватила Росію в цинізмі.

Напередодні початку переговорів в Мюнхені щодо сирійського примирення міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) розкритикувала дії Росії в Сирії. «Росія цинічно веде подвійну гру», - сказала вона в інтерв'ю, опублікованому в середу, 10 лютого, в газеті Die Zeit.

 

 

«З одного боку, Росія піддає населення Алеппо килимовим бомбардуванням і одночасно виступає на женевських переговорах за те, щоб в Сирії не було втрачено хоча б якогось державного порядку і між сторонами конфлікту відновилася довіра», – пояснила керівниця оборонного відомства ФРН.

 

11 лютого в Мюнхені обговорюватимуться шанси на відновлення міжсирійського врегулювання. У конференції візьмуть участь глави МЗС 17 держав, у тому числі Німеччини, США, Франції, Росії, Саудівської Аравії, Ірану та Туреччини. Цим країнам належить ключова роль в справі врегулювання громадянської війни в Сирії, яка триває вже п'ять років.

 

Серед тем обговорення: розширення гуманітарної допомоги цивільному населенню в Сирії і підготовка умов для припинення вогню.

10.02.2016