ЄУ звинуватила Росію в міґраційній кризі у Європі.

Голова Європейської ради Дональд Туск фактично закинув Москві провокування міґраційної кризи в Європі. З його слів, хвилю біженців до Європи спричинюють російські бомбардування в Сирії, повідомив новинний телеканал TVN24.

 

 

«Російські авіаційні бомбардування в Сирії погіршили й без того кепську ситуацію в країні. Ці повітряні атаки допомагали президентові Башарові Асаду й водночас послаблювали помірковану опозицію. Вони спричинили хвилю біженців, спрямовану до Європи», – заявив Туск під час зустрічі з представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Вільямом Шпіндлером.

 

Напередодні Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун звинуватив Росію у провалі перемовин щодо мирного вреґулювання в Сирії. З його слів, російські авіаудари в Сирії стали причиною зриву діалогу в Женеві. «Відразу після старту зустрічі відновилися бомбардування і почалася воєнна операція в Алеппо, – зазначив Пан Ґі Мун в інтерв'ю виданню The Financial Times. – У той момент Стаффану де Містурі (спецпредставникові ООН з питань Сирії. – Z) було вкрай складно продовжувати свою роботу».

09.02.2016