Антикорупційне бюро презентувало власний "спецназ".

Бійці управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро склали присягу українському народові.

 

У вівторок присягало понад 30 співробітників управління "спецназу" – це представники начальницького складу, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

За словами директора НАБУ Артема Ситника, управління спецоперацій виконуватиме три основні функції: затримання підозрюваних, гарантування безпеки учасників процесу та гарантування безпеки співробітників НАБУ і антикорупційної прокуратури.

 

"Це управління формується ще з осені 2015 року і налічує 96 осіб", – поінформував Ситник. Наразі штат сформовано більш до половини. Для управління передають зброю, бронетехніку.

 

"Нас часто запитують, навіщо йому бронетехніка. Я відповідаю, що повноцінний підрозділ спецоперацій мусить мати бронетехніку для того, щоб проводити тренування і, по-друге, певне затримання. І у нас вони вже були, у зоні АТО, і, отже, я не виключаю того, що наступні затримання можуть бути там, і ми б хотіли проводити ці затримання абсолютно автономно", – аргументував Ситник.

 

За словами голови бюро, "спецназ" уже залучали до затримань. "Вже перші обшуки і перші слідчі дії, які проводилися детективами, супроводжувалися управлінням спецоперацій, зокрема затримання стосовно чотирьох суддів супроводжувалися представниками управління спецоперацій", – розповів директор НАБУ.

 

09.02.2016