УПЦ КП презентувала перший молитовник шрифтом Брайля українською мовою.

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Синодальний відділ соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату «Eleos-Ukraine», відділ організації благодійності та соціального служіння Волинської єпархії, Волинський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» зібрали кошти та видали 400 молитовників шрифтом Брайля українською мовою. Це перший такий молитовник в Україні, повідомляє сайт Духовна велич Львова.

 

Примірник такого молитовника вже презентували у Київській православній богословській академії та в Михайлівському Золотоверхому монастирі, де незрячий 11-річний школяр Остап Нестеровський зі Львова вперше прочитав молитву за Україну шрифтом Брайля українською мовою.

 

«Дякую всім людям, які реалізували цю ідею, бо раніше такого не було і незрячі не могли самостійно прочитати молитви. Для мене зазвичай їх хтось читав, а тепер я зможу сам молитися за Україну, Українську Церкву та при інших потребах», – зазначив Остап Нестеровський.

 

Незрячий львів'янин Остап Нестеровський читає перший молитовник шрифтом Брайля українською мовою. Київ, Михайлівський Золотоверхий монастир. Фото: Духовна велич Львова.

 

«Церква повинна допомагати відчинити двері у світ для незрячих людей, сприяти, щоб вони не замикалися у собі та показувати їхню важливість для суспільства, адже вони нас духовно збагачують і надихають на добрі діла», – наголосив представник Львівської єпархії протоієрей Роман Мануляк, який вже довгий час опікується незрячими і є духівником Української спілки інвалідів.

29.01.2016