Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук на виконання розпорядження уряду про скорочення апарату держслужбовців вирішив ліквідувати управління молоді та спорту, йдеться в сюжеті ТРК РАІ.

 

Активісти громадської ради з питань молодіжної політики кажуть, що тепер функції управління перекладаються на управління освіти, де немає спеціалістів з молодіжної політики. Відповідно, в області перестануть виконуватись та розроблятись нові молодіжні програми, що приносили інвестиції та сприяли розвитку молоді.

 

Громадська рада об’єднує 12 молодіжних громадських організацій, які спільно розробили програму «Молодь Прикарпаття» на 4 роки. Тепер, переживають у раді, програму «поховають».

 

«Управління надавало нам матеріальну, координаційну та методичну підтримку, освітяни цього не зможуть зробити, бо там немає жодного спеціаліста з молодіжної політики. Цьогоріч в області заплановано 9 молодіжних заходів всеукраїнського масштабу. Це 1,5 млн інвестицій. Як бути з цими заходами?», – кажуть представники громадської ради.

 

Вони готують звернення до голови ОДА Олега Гончарука з проханням продовжити роботу управління принаймні на пів року, допоки зможуть створити Молодіжний центр, який опікуватиметься питаннями молоді.

 

26.01.2016