Відозва.

Родимцї!

 

В сих днях затвердило Вис. ц. к. Намістництво статути співацко-музикального товариства "Львовскій Боян".

 

Яко цїль поставило собі се товариство плеканє музики головно руско-національної, співу, як хорального так і сольового, і музики инструментальної. До осягненя сеї цїли мають провадити спільні вправи, продукції, концерти, удержанє музичної школи, бібліотеки і т. п., а також ширенє єї і по провінції.

 

Русини, загально прізвані співучим народом, давно вже відчували потребу такого товариства, тож повинні щиро підпирати "Бояна" і сим заповнити прогалину в нашім культурнім розвитку. Бо як-небудь музика у нас не єсть цїлком занедбана, але не єсть і сконсолідована.

 

Зі взгляду на се, відзиваємо ся до всїх, кому руска музика та народна пісня дорога і мила, аби як найчисленнїйшим приступленєм в члени, як дїйстні так і спомагаючі сего товариства, причинили ся до піддвигненя важної цїли, яку собі товариство поставило, бо лише від числа членів залежить poзвій товариства. До товариства можуть належати також і особи немузикальні, яко члени спомагаючі, котрим суть признані значні користи.

 

Члени дїйстні платять вписового 50 кр., місячно 20 кp., спомагаючи 2 злр. річно.

 

Загальні збори відбудуть ся в понедїлок 2 н. ст. лютого с. р. о год. 4 по полудни в комнатах "Рускої Бесїди" при ул. Вірменьскій, ч. 27, I поверх.

 

Львів, в сїчни 1891.

 

Основателї:

 

Гермина Шухевичева.

Евгенія Барвіньска.

Марія Нагірна.

Олеся з Бажаньских Озаркевичева.

Анатоль Вахнянин.

Д-р Стефан Федак.

Олександер Колесса.

Д-р Лонгин Озаркевич.

Олександер Венгринович.

 

[Дѣло]

21.01.1891