Лаґард чекає на позитивний результат переговорів щодо кредиту для України.

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна очікує наступний транш від Міжнародного валютного фонду у лютому 2016 року.

 

Таку заяву він зробив після переговорів із директором-розпорядником МВФ Крістін Лаґард.

 

"Наша програма реформ розроблена спільно з МВФ та допомагає нам стабілізувати фінансову та банківську системи, реструктуризувати суверенний борг та продемонструвати, особливо на кінець року, амбітний Закон про бюджет, який базується на податковій реформі, інших заходах з реформування економіки та системи. Все це було надзвичайно ефективним", – заявив Порошенко, за повідомленням президентської прес-служби.

 

Глава держави повідомив, що наразі обговорюється наступний меморандум із МВФ. "Ми досягли домовленості, і, з моєї точки зору, амбітна програма реформ допоможе Україні в 2016 році, і я дякую за це Крістін Лаґард", – сказав президент.

 

Натомість пані Лаґард відзначила продуктивний характер розмови з Порошенком. Під час зустрічі обговорювали розвиток економічної ситуації в світі та в Україні, хід реформ та бюджет на 2016 рік. "У нас була плідна розмова, яка допоможе, сподіваюсь, завершенню переговорів щодо меморандуму, над яким працюють наші команди", – зазначила директор-розпорядник фонду та висловила сподівання на успішне завершення цього процесу.

 

21.01.2016