Яценюк сумнівається, що Україна вчасно запустить Державне бюро розслідувань.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив сумнів, що Державне бюро розслідувань зможе повноцінно розпочати свою роботу з 1 березня.

 

Про це Яценюк заявив на нараді з антикорупційних розслідувань, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Категорично згоден, що 1 березня Державне бюро розслідувань не розпочне роботу, тому що ми навіть конкурс не проведемо. І навіть якщо теоретично призначати керівника, то це не означає, що ми одразу наберемо увесь штат на відкритих конкурсах", – прокоментував Яценюк.

 

Прем'єр запропонував обговорити спосіб виходу з проблеми із президентом. "І ваша позиція (представників силових структур, – Z) в частині реальності запуску ДБР з набору людей важлива", – зазначив керівник уряду.

 

Прем'єр доручив міністрові юстиції Павлу Петренку провести міжвідомчу нараду щодо запуску ДБР.

 

Начальник же управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк закликав внести зміни до закону "Про Державне бюро розслідувань", інакше з 1 березня може зупинитися розслідування справ про злочини проти активістів Революції гідності. "З тими формулюваннями, з якими було ухвалено цей закон, з 1 березня ми можемо припинити розслідування справ Майдану і справ високопоставлених чиновників", – заявив Горбатюк.

 

Прокурор закликав нардепів до розробки спільного законопроекту.

 

21.01.2016