Генпрокуратура припинила передачу справ до НАБУ.

Генеральна прокуратура зупинила передачу кримінальних проваджень до Національного антикорупційного бюро зі вступом в силу закону про порядок розслідування справ органами прокуратури, але забирати у НАБУ передані раніше матеріали не буде.

 

Про це розповів прокурор Владислав Куценко у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Вступив у силу закон про НАБУ – ми почали передавати справи, що підслідні бюро. Частину справ передали, а пізніше був проголосований закон, щоб на два роки продовжити слідство, щоб нові справи були в НАБУ, а старі – у нас", – розповів Куценко.

 

Прокурор наголосив, що з того моменту, як закон вступив у силу, Генпрокуратура зупинила делегування справ. "Але ті справи, які вже були передані, на нашу думку, назад нам повертатися не будуть з тієї причини, що, згідно з Конституцією, закон зворотної сили не має", – пояснив прокурор.

 

Верховна Рада 24 грудня внесла зміни до Кримінального процесуального кодексу щодо кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими органами прокуратури: ці зміни надають можливість продовжити розслідування найбільш резонансних кримінальних проваджень старими слідчими групами зі складу прокуратури, аби не зривати слідство.

 

20.01.2016