Брюссель має лише два місяці на вирішення міґраційної кризи.

Таку заяву зробив Президент Ради ЄУ Дональд Туск під час виступу в Європейському парламенті у вівторок, 19 січня, повідомило видання Spiegel.

 

 

Туск попередив: «Якщо країни-члени Європейської Унії протягом двох місяців не зможуть забезпечити належний контроль на кордонах, то ЄУ провалиться як політичний проект».

 

Раніше в інтерв'ю італійській газеті La Stampa прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що наступні два–три місяці стануть для Унії визначальними, оскільки Європа не зможе впоратися з таким напливом міґрантів, як минулого року.

 

«Березневе засідання Ради ЄУ стане останнім шансом зрозуміти, чи працює наша стратегія, – сказав Туск, зазначивши, що розділяє побоювання Рютте. – Якщо ні, ми зіткнемося зі сумними наслідками, такими як розвал Шенґенської зони. Зрозуміло, цей наш альтернативний сценарій безрадісний, тому я закликаю країни-члени повною мірою реалізувати міґраційну стратегію».

 

Минулого тижня австрійський канцлер Вернер Файманн заявив про тимчасове призупинення дії Шенґенської угоди. У рамках боротьби з міґраційною кризою прикордонники дістали вказівку перевіряти документи у всіх, хто перетинає кордон Австрії.

19.01.2016