Люстрований начальник ДАІ поновився на посаді через суд.

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді начальника Державної автоінспекції Міністерства внутрішніх справ Анатолія Сіренка, звільненого за законом "Про очищення влади" (люстрації).

 

Про це повідомила начальник департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко у коментарі аґенції "Українські новини".

 

"Наприкінці грудня суд задовольнив його позов і поновив на посаді", – поінформувала Козаченко. Мін'юст має намір подати апеляцію на це рішення.

 

За словами чиновниці, Сіренко використав для поновлення на посаді попереднє судове рішення, яким йому скоротили термін перебування на посаді заступника начальника обласного управління МВС у Київській області у 2010-2011 роках. Таким чином, термін на посаді становить менше року. Натомість під люстрацію потрапляють особи, котрі пропрацювали більше року на керівних держпосадах за президентства Януковича.

 

Відтак Окружний адмінсуд Києва 25 грудня 2015 врахував це рішення і скасував наказ МВС від 21 квітня 2015 про звільнення Сіренка. Суд постановив поновити його на посаді начальника ДАІ з 22 квітня 2015 року.

 

18.01.2016