"Ощадбанк" судиться зі "Сбєрбанком" за назву.

"Ощадбанк" подав позов до Господарського суду м. Києва зі скаргою на порушення прав інтелектуальної власності у зв'язку з перейменуванням української "дочки" "Сбербанку Росії" на "Сбербанк".

 

Про це повідомляє прес-служба "Ощадбанку".

 

В "Ощадбанку" наголошують, що "Сбєрбанк Росії" незаконно використовує торговельну марку "Сбербанк", єдиним законним власником якої на території України є "Ощадбанк" (свідоцтво №82116 від 10.09.2007 р.). Крім того, "Ощадбанк" є також єдиним законним власником виключних майнових прав на такі торговельні марки: "Ощадбанк" (свідоцтво № 34083 від 15.08.2003 р.), "Oschadbank" (свідоцтво № 204088 від 25.09.2015 р.) та ін.

 

"Вважаємо неприпустимим намагання "Сбербанку Росії" таким шляхом приховати країну походження акціонерного капіталу. Хоч і розумію мотиви, адже Росія на офіційному рівні Верховною Радою України визнана країною-агресором. Все це відповідним чином вливає на поведінку клієнтів та може ввести їх в оману, адже ще з радянських часів певна кількість споживачів досі називає "Ощадбанк" "Сбербанком". Ми не можемо ігнорувати і не поважати інтереси цих людей, які протиправними діями "Сбербанку" можуть бути введені в оману", – прокоментував голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний.

 

15.01.2016