Громадськість зможе контролювати вирубку лісів через інтернет.

На сайті обласного управління лісового та мисливського господарства, а також на сайтах державних лісогосподарських підприємств оприлюднюватимуть інформацію про усі вирубки в лісових масивах, повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

 

Доступною через інтернет буде інформація про орієнтовні календарні плани рубки лісу та усі дозволи на їх проведення на кожній окремій ділянці. Доступ до цієї інформації та до участі в усіх процесах зможуть мати представники органів влади, громадських організацій та місцеві громади.

 

«Це дасть можливість організувати громадські обговорення на сесіях рад чи на сходах села щодо проведення лісогосподарських заходів. Працівники лісових господарств розповідатимуть про доцільність лісорубок, про їх законні підстави та які результати отримає місцева громада від їх проведення», – пояснив начальник управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

 

Щокварталу, аби контролювати боротьбу з незаконною вирубкою лісу та мисливством.ю управління надаватиме громадськості перелік протоколів про порушення чи браконьєрство та рішення про покарання винних.

 

Державні лісгоспи, додав Анатолій Дейнека, з 1 січня повністю перейшли на електронні державні закупівлі на платформі системи Prozorro. Окрім того, з початку року також ведеться електронний облік деревини.

 

Значна увага приділятиметься і насадженню нових дерев в лісах. До березня фахівці мають підготувати проекти заліснення територій Львівської області.

15.01.2016