Порошенко підтвердив, що мав зустріч із Гризловим.

Президент України Петро Порошенко зустрічався із представником РФ у тристоронній контактній групі Борисом Гризловим під час приїзду російського парламентера до Києва.

 

Про це Порошенко сказав у коментарі DT.UA по завершенні прес-конференції в Києві.

 

"Особисто, віч-на-віч, – ні. Тільки у складі тристоронньої групи", – зазначив президент.

 

Відповідаючи на запитання про те, яким чином Гризлов потрапив в Україну, перебуваючи під санкціями, глава держави відповів: "Особи, які перебувають у складі офіційних делегацій – і МЗС вам дасть роз'яснення – вилучаються з режиму санкцій".

 

На самій прес-конференції Порошенко повідомив, що зустріч із групою відбулася у переддень першого її засідання у 2016 році. "Напередодні зустрічі в Мінську, в тому числі і у мене відбулася зустріч з представниками тристоронньої контактної групи для того, щоб твердо підкреслити незмінність української позиції. Україна вимагає, і я про це сказав в Тернополі, чіткого визначення дат, коли і що ми робимо. Ключовим елементом для нас елементом безпеки є повернення державного контролю над державним кордоном України", – зазначив Порошенко.

 

Відповідаючи на запитання журналістів про приховування Банковою імен візитерів Адміністрації президента, Порошенко сказав: "Я підкреслюю, що я буду зустрічатися з ким завгодно для того, щоб повернути додому українських героїв Савченко, Сенцова, повернути українських заручників, які перебувають як на окупованій території, так і на території РФ, забезпечити режим повної тиші для того, щоб припинити обстріл українських позицій".

 

Редакція DT.UA наполягає, що Порошенко мав і особисту зустріч із Гризловим, і вона тривала 50 хвилин

 

14.01.2016