Міністерство екології виступило проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі.

Міністерство екології та природних ресурсів України підтримало позицію громадськості та звернулось до Тернопільської обласної державної адміністрації з тим, аби вона вжила заходів щодо недопущення порушень природоохоронного законодавства і знищення територій та об’єктів природно-заповідного фонду внаслідок будівництва каскаду ГЕС на Дністрі, пише газета Місто.

 

Як повідомляв Z, раніше Тернопільська обласна рада створила комісію для вивчення можливості будівництва каскаду ГЕС на Дністрі, частина яких, згідно з проектом «Укренерго» мають бути розташовані в межах Національного парку.

 

Проти будівництва ГЕС раніше виступили депутати Івано-Франківської обласної ради.

 

Екологи стверджують, що можливе будівництво ГЕС може призвести до втрати природних комплексів трьох національних парків, порушення міжнародних зобов’язань України, зникнення рідкісних видів риб, тощо.

 

На бік активістів нарешті стало Мінприроди. Тернопільській, Чернівецькій, та Івано-Франківській обласним адміністраціям міністерство надіслало звернення, в якому йдеться про шкоду від будівництва каскаду ГЕС.

 

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна раніше заявляв, що будівництво ГЕС – це інвестиції в область, тому питання є суперечливим.

14.01.2016