Активісти заблокували роботу російської компанії, що торгує сигаретами і зброєю.

Близько 200 активістів сьогодні, 12 січня, о 3:30 заблокували роботу найбільшого дистриб'ютора цигарок в Україні, торгової компанії «Мегаполіс-Україна», що належить до російської групи компаній «Меркурій» олігарха Ігоря Кесаєва. Таким чином люди хочуть змусити російську компанію покинути український ринок, пише Zaxid.net.

 

Активісти Громадської ініціативи «1991», Економічного бойкотного руху, ГО «Рабів до раю не пускають», «Варта1»,  «Варта 700» заблокували дві гуртівні тютюнових виробів у Львові - на вул. Городоцькій, 359 та вул. Навроцького-Бузковій. Їхня мета - не допустити заїзду в гуртівні автомобілів, які належать російській компанії.

 

«Ми будемо блокувати лише автомобілі компанії «Мегаполіс». Водночас ми не будемо заважати заїжджати і завантажуватись транспорту інших фірм, які є українськими», - заявив один із координаторів акції Олег Радик.

 

За його словами, на події також присутні поліцейські, які стежать за правопорядком, але активісти, додав він, не планують застосовувати якихось силових методів.

 

Акція триватиме, додав Олег Радик, допоки «Мегаполіс» не піде з України. Біля гуртівень активісти вже поставили буржуйки і виставили варту. Наметів наразі встановлювати не будуть.

 

Власником і президентом ГК «Меркурій», до якої входить «Мегаполіс», є російський олігарх Ігор Кесаєв. Він також є одним із власників російського виробника зброї – заводу імені В. О. Дегтярева.

 

Раніше «Наші гроші» писали, що за державним замовленням Міністерства оборони Росії, на цьому заводі з початку 2014 року виготовляють нову лінійку військової форми «Ратник». Саме в цій формі під час анексії  у Криму заявились «ввічливі чоловічки», через що і отримали назву «зелені».

 

Окрім того, на заводі виготовляють кулемети, гранатомети,  снайперські комплекси, зенітні ракети, протитанкове озброєння та іншу зброю.

 

«Мегаполіс» є однією з найбільших компаній України. Її виторг за 2014 рік становив майже 2 млрд доларів США, що більше, ніж, наприклад, у торгової компанії Fozzy або найбільшої нафтової компанії країни «Укрнафта».

12.01.2016