Ціна на нафту після нетривалої стабілізації продовжила стрімке падіння.

Так вартість лютневих ф'ючерсів на нафту марки Brent ввечері в понеділок, 11 січня, опустилася до найнижчого рівня з весни 2004 року – повідомила аґенція Bloomberg.

 

 

Під час торгів на лондонській біржі ICE Futures ціна північноморської нафти опустилася на шість відсотків – до 31,48 долара за барель.

 

Ціна бареля нафти WTI з поставкою в лютому на Нью-йоркській товарній біржі впала до 31,24 долара – вперше з грудня 2003 року.

 

Як зазначають аналітики ринку, нафта падає на тлі чергового обвалу на ринку акцій Китаю і переважанням пропозиції над попитом . Банк Morgan Stanley опублікував прогноз, згідно з яким ціни на нафту можуть впасти до 20 доларів за барель.

 

Подешевшання нафти неминуче призвело до погіршення біржових показників на російських торгівельних майданчиках. Приміром російський фондовий індекс РТС вперше з грудня 2014 впав нижче за 700 пунктів.

 

Черговий антирекорд встановив і офіційний курс російського рубля до долара. У понеділок увечері долар зріс на три рублі й коштував 75,976 рубля.  Це максимальне значення після деномінації російської валюти 1998 року.

 

Офіційний курс євро також зріс на три рублі у порівнянні з попереднім значенням, сягнувши 82,8 рубля за євро.

11.01.2016