Поліція німецького міста Кьольна зафіксувала принаймні два напади на вихідців з Азії.

За інформацією правоохоронців, інциденти трапилися в неділю, 10 січня – повідомило радіо  Deutsche Welle.  

 

 

 

Група з приблизно двох десятків осіб атакувала шістьох пакистанців. Внаслідок сутички двоє іноземців з травмами потрапили до шпиталю. Пізніше, п'ятеро чоловіків напали на 39-річного громадянина Сирії, який отримав легкі поранення.

 

Поки що поліції невідомо, чи існує зв'язок між двома цими нападами. Так само слідство з’ясовує, чи були ці злочини дійсно скоєні на ґрунті ксенофобії.

 

Місцева кьольнська газета Express, оприлюднила інформацію, що напередодні нападів групи рокерів, футбольних хуліганів і прихильників ультраправих рухів домовлялися в соціальній мережі Facebook влаштувати в центрі Кьольна «полювання на людей».

 

У той же час інші німецькі ЗМІ повідомили про нові заяви потерпілих щодо сексуальних домагань з боку мігрантів в Ляйпцігу і Гамбурзі, а також про напад сирійського та афганського біженців на 49-річного французького бізнесмена єврейського походження на станції поромної переправи в Путтґардені (земля Шлезвіґ-Ґольштайн). Нападники спочатку ображали жертву, потім збили її з ніг і викрали гаманець та мобільний телефон. Проте за гарячими слідами нападників вдалося знайти. Обох злочинців було затримано в потязі, яким вони прямували в центр тимчасового розміщення біженців у Ноймюнстері.

 

Нагадаємо, у німецькому Кьольні у час святкування Нового року було скоєно близько сотні нападів на жінок. Більшість із них сталися поблизу центрального залізничного вокзалу міста. Поліція уже ідентифікувала 31 особу, яку підозрюються у скоєнні цих нападів. Вони виявилися вихідцями з Алжиру, Марокко, Ірану та Сирії.

11.01.2016