Нафта трохи подорожчала.

На торгах у п'ятницю, восьмого січня, ціни на нафту виросли приблизно на 2,5% на тлі зростання китайських фондових ринків – повідомляє інформаційна аґенція Bloomberg.

 

 

За даними на першу половину дня барель Brent коштував 34,6 долара, а барель американської нафти WTI – 34,1 долара.

 

Нагадаємо, що у четвер ціни на нафту впали до мінімального значення за 12 років. Обвал китайського фондового ринку на сім відсотків призвів до падіння світових ринків і цін на сировину. Інвестори злякалися кризи в Китаї і почали позбавлятися від ризикових активів.

 

У п'ятницю китайські ринки продемонстрували  зростання в середньому на два відсотки. Це підтримало зростання азійських майданчиків. Зростання ринків пов'язане з тим, що влада Китаю відмовилися від практики припинення торгів за сильних обвалів на ринках. Крім того державні фонди Китаю в п'ятницю почали купувати цінні папери на відкритому ринку.

 

Водночас аналітики ринку вважають, що падіння цін на нафту навряд чи закінчиться найближчим часом. Статистика щодо господарки Китаю залишається слабкою. Це неминуче спричинюватиме зниження попиту на нафту, адже Китай є головним у світі покупцем енергоресурсів і другим за обсягом покупцем нафти. Це може посилити проблему надлишку нафти на ринку.

08.01.2016