Ціна на нафту марки Brent впала нижче за 33 долари за барель.

Ф'ючерси на нафту дешевшають на тлі того, що пропозиція як і раніше випереджає попит, а запаси «чорного золота» в США зростають.

 

 

В ході торгів на лондонській електронній біржі ICE у четвер, 7 січня, ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки Brent знизилася на чотири відсотки і сягнула 32,84 доларів за барель – повідомляє видання Wall Street Journal.

 

Ціни на американську нафту WTI також продовжують знижуватися. Напередодні, шостого січня, на Нью-Йоркській товарно-сировинній біржі (NYMEX) мінімум був зафіксований на рівні $ 34,81 за барель. Сьомого січня барель WTI впав в ціні на 3,4 відсотка до 32,85 долара.

 

Аналітики відзначають, що ціни на нафту фактично проігнорували конфлікт між Саудівською Аравією та Іраном. Падіння цін на нафту триває на тлі обвалу фондового ринку в Китаї на сім відсотків, через що китайські біржі закрилися незабаром після початку торгів.

 

Напередодні Міністерство енергетики США повідомило, що запаси бензину за тиждень до першого січня виросли на 10,6 млн барелів. Це перевищило очікування аналітиків, які прогнозували зростання показників на 1,8 млн барелів.

07.01.2016