Ціна на нафту Brent впала нижче за $35 вперше з 2004 року.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту цієї марки на Лондонській електронній біржі ICE була зафіксована на рівні 34,85 доларів за барель

 

 

Таким чином ф'ючерси подешевшали на 4,4% до ціни закриття на очікуваннях публікації офіційних даних щодо запасів нафти в Сполучених Штатах. У вівторок, п’ятого січня, падіння становило 2,2% щодо понеділка, четвертого січня.

 

За оцінкою інформаційної аґенції Bloomberg, запаси нафти в США виросли за минулий тиждень на 500 тисяч барелів. Аґенція також відзначає, що ціни на нафту проігнорували загострення відносин між Іраном і Саудівською Аравією, оскільки пропозиція як і раніше випереджає попит.

 

Аналітики ринку, зокрема Citigroup і UBS, пророкують, що ціна бареля в найближчі місяці може опуститися до $30 за барель, оскільки запаси нафти в США все ще на 130 мільйонів барелів перевищують середній рівень за останні п'ять років.

 

На тлі зниження цін на нафту в Росії стрімко дорожчає іноземна валюта. Зокрема курс долара під час ранкових торгів у середу, шостого січня, на Московській біржі підскочив приблизно на 70 копійок, сягнувши  74 рублів. Курс євро на відкритті торгів коштував 78,6 рублів, згодом піднявся до 79,48 рубля. 

06.01.2016