Надал пропонує перепоховати Бандеру в Україні та відкрити «Степанову гору».

Міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що прах провідника українського національно-визвольного руху Степана Бандери має бути перевезений в Україну, пишуть Новини Тернопільщини.

 

Сергій надал каже, що готовий просувати цю ідею через Асоціацію міст України, а також готовий всіма силами  популяризувати її в суспільстві. Як повідомляв Z, міський голова Тернополя хоче очолити АМУ.

 

«Українська влада має ініціювати процес перепоховання Степана Бандери в Україні. Свого часу прах Тараса Шевченка перепоховали у Каневі і українці мають «Тарасову гору» - один із символів України, де можуть вклонитися могилі Великого Тараса. Переконаний, що в Україні має бути «Степанова Гора» - місце для паломництва всіх українців. Однак, цей процес має почати не партії, окремі особи чи навіть регіони, а саме офіційна українська влада, яка представляє усю націю. Бандера боровся і помер за державу Україна і ця держава має вшанувати його на офіційному рівні», – сказав Сергій Надал.

 

За даними львівського історика Миколи Посівнича, пише видання, перенесення праху Степана Бандери з Мюнхену (Німеччина) в Україну коштуватиме близько 10 тисяч євро. Провідника Організації Українських націоналістів можуть перепоховати за українською традицією в його рідному селі Старий Угринів на Івано-Франківщині або у столиці України Києві.

 

Першого січня націоналісти відзначили 107-му річницю від дня народження Степана Бандери.

06.01.2016