Надала висунули в президенти Асоціації міст України.

Сьогодні, 23 грудня у Тернополі відбулося перше засідання Асоціації міст Тернопільщини за участі новообраних міських голів. Присутні висунули міського голову Тернополя Сергія Надала на посаду президента Асоціації, повідомили в прес-службі міської ради.

 

На засіданні були присутніми представники всіх міст та селищ Тернопільщини, які входять до АМУ та міські голови Хмельницького та Івано-Франківська Олександр Симчишин та Руслан Марцінків.

 

Виконавчий директор Асоціації міст України у Тернопільській області Ігор Гірчак каже, що регіональні засідання АМ зараз проходять у різних регіонах України.

 

«Одним із ключових питань на регіональних засіданнях - це визначення кандидатур на посаду Президента Асоціації міст України. У Тернопільській області одноголосно прийнято рішення висунути на цю посаду міського голову Тернополя Сергія Надала. Президент буде обиратися на Всеукраїнському засіданні АМУ 22 січня», – сказав Ігор Гірчак.

 

Міські голови Івано-Франківська та Хмельницького наголошують, що будуть підтримувати кандидатуру Сергія Надала на посаду Президента АМУ. Також вони зазначають, що міста будуть тісно співпрацювати у напрямку вирішення актуальних питань та обміну досвідом.

 

АМУ — добровільне об'єднання територіальних громад міст, селищ і сіл, для захисту своїх інтересів, поглиблення взаємодії та співпраці, обміну інноваційним досвідом управлінської діяльності.

 

Зараз президентом АМУ є Юрій Вілкул з Кривого Рогу, який обіймає посаду з 2012 року. Раніше віце-президентом Асоціації був міський голова Львова Андрій Садовий, але він подав у відставку після того, як в АМУ відмовились від чергових виборів президента та залишили на посаді Юрія Вілкула.

23.12.2015