ЄС вважатиме за даремне продовжувати переговори із РФ після контрсанкцій щодо України.

Європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом запевнила Україну в тому, що ЄС підтримуватиме Україну на час дії російських контрсанкцій, а переговори із РФ щодо зони вільної торгівлі між Україною та ЄС будуть припинені у випадку введення Москвою в силу торгівельних обмежень проти України.

 

Про це йдеться в листі Мальмстрьом, адресованому міністрам економіки та закордонних справ України – Айварасу Абромавичусу та Павлу Клімкіну, інформує "Європейська правда".

 

Єврокомісар заявила, зокрема, що вважає неприйнятними і неконструктивними вимоги, котрі звучали від російської сторони під час тристоронньої міністерської зустрічі 21 грудня. "Хочу сказати абсолютно чітко: якщо РФ призупинить угоду СНД про вільну торгівлю, як заплановано, буде неможливо [...] продовжувати тристоронній переговорний процес", – йдеться у листі.

 

"Зі свого боку я можу підтвердити, що ЄС і надалі підтримуватиме Україну і буде готовий підтримати виконання глибокої та всеохоплюючої ЗВТ та пов’язаний з цим процес реформ", – додала Мальмстрьом.

 

01.01.2016