США вперше за 40 років відправили нафту на експорт.

Нафтоналивний танкер Theo T з американською нафтою і газовим конденсатом вийшов у четвер, 31 грудня, з доків, які належать компанії NuStar Energy LP в Корпус-Крісті на півдні штату Техас – повідомило видання Newsmax.

 

 

Цю інформацію підтвердила представниця компанії NuStar Мері Роуз Браун. За її даними, «чорне золото» з нафтової свердловини ConocoPhillips на півдні Техасу буде доставлено в один з портів Італії.

 

Нафта призначена для другого за величиною світового посередника з продажу вуглеводнів – швейцарсько-нідерландської компанії Vitol Group.

 

Поставка здійснюється лише через кілька тижнів після того, як американський Конгрес схвалив, а президент Барак Обама підписав, закон про скасування заборони на експорт сирої нафти зі США, який діяв протягом 40 років, уточнює аґенція Bloomberg.

 

Обмеження було запроваджене Вашингтоном в 1975 році після спалаху нафтової кризи. Підставою для заборони стало прагнення американського керівництва забезпечити запас енергоресурсів країни для зменшення залежності від імпорту. При цьому законодавство США дозволяло експортувати нафтопродукти: наприклад, бензин і дизельне паливо.

02.01.2016