У холоди в місті працюватимуть пункти обігріву.

Через похолодання у Львові облаштували два пункти обігріву для потребуючих – у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб на вул. Кирилівській та в ЛКП «Княже місто» на вул. Тихій, 5, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

 

Людина, яка не має де жити, може прийти в Центр обліку та нічного перебування бездомних вулиці Кирилівській, 3а переночувати, отримати теплий чай та їжу. Зазвичай бездомні не залишаються у Центрі обліку на день.

 

Враховуючи це, працівники центру вживають заходів, щоб забезпечити можливість перебування в теплі безхатченків також впродовж дня.

 

«Пункт денного обігріву бездомних городян розміщено в приміщення Центру обліку і нічного перебування бездомних на вулиці Кирилівській, 3а (другий поверх), і з настанням холодів безхатченки зможуть безперешкодно тут погрітись. Окрім обігріву вони матимуть можливість попити чай, а також проконсультуватись з соцпрацівником Центру. В приміщення Центру є можливість розмістити 55 безхатченків. Окрім цього ще один пункт, де можна погрітись у холоди, розташовано в центральній частині міста - в приміщені ЛКП «Княже місто», що на вулиці Тихій, 5», – розповів виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

 

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на «вулиці». Зокрема: веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав. Контакти Центру обліку та нічного перебування бездомних: вулиця Кирилівська, 3а, телефон: 2331479, 2331049.

31.12.2015