Експерти оскаржили результати конкурсу до Антикорупційної аґенції.

Експерти антикорупційної групи "Реанімаційного пакету реформ" Андрій Марусов і Віктор Таран, а також викладач НаУКМА Володимир Сущенко звернулисядо Окружного адміністративного суду Києва з проханням скасувати результати конкурсу з відбору членів національної аґенції з питань боротьби з корупцією, затверджені Кабінетом міністрів.

 

Марусов, Таран і Сущенко, котрі самі є членами комісії з відбору членів НАЗК, просять суд визнати протиправним та скасувати розпорядження уряду від 11 грудня 2015 р. № 1283-р та самі рішення конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК від 28 листопада та 11 грудня 2015 року, інформує прес-служба "РПР".

 

Зокрема, позивачі вважають незаконним призначення заступника голови Національного агентства України з питань державної служби Олександра Скопича членом НАЗК. Адже одним із членів комісії, який голосував за кандидатуру Скопича, був його безпосередній керівник Костянтин Ващенко.

 

"Маємо явний конфлікт інтересів. Більшість членів комісії теж не побачили конфлікту інтересів і відповідно сприяли цьому порушенню", – заявив Марусов, експерт "РПР" і голова правління "Тransparency Іnternational Україна".

 

"Не можна створювати НАЗК на основі дій та рішень в яких є явний конфлікт інтересів. Одна з найважливіших антикорупційних структур, яка покликана боротися з високопосадовою корупцією має бути створена без порушення законів України. Дух і буква закону мають бути дотримані, інакше до НАЗК в майбутньому можуть бути претензії", – додав Віктор Таран, голова Центру політичних студій та аналітики.

 

31.12.2015