Яресько має сумнів, чи МВФ дасть добру оцінку бюджету-2016.

Міністр фінансів Наталія Яресько не певна в узгодженні Міжнародним валютним фондом прийнятого податково-бюджетного пакета.

 

"Під час переговорів щодо бюджету у Верховній Раді, в наш пакет законів було внесено кілька змін, і вони потребують окремого погодження з МВФ. Я повністю не впевнена, що ці зміни будуть узгоджені", – заявила Яресько на прес-конференції, за повідомленням аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Є питання і щодо зміни видаткової частини, є зміни і в податковій частини, адже ми з МВФ обговорили податковий кодекс 3630, який був представлений... І є питання, очевидно, і щодо структурних реформ", – додала міністр.

 

За її словами, схвалення бюджету, котрий є передумовою надання нового траншу кредиту від МВФ, ще не є гарантією надання для отримання фінансової допомоги. Ідеться про антикорупційні дії, реформи в охороні здоров'я, освіті, пенсійній реформі та реформі соціальних витрат.

 

Міністр зазначила, що якщо МВФ таки не узгодить всі положення бюджету на 2016 рік, то Мінфін може ініціювати внесення змін до ухваленого податково-бюджетного пакета. "Будемо зміни в бюджет подавати, якщо буде підтримка", – прокоментувала Яресько.

 

30.12.2015