Гройсман прогнозує провал закону про відкликання місцевих депутатів.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман не бачить у парламенті резерву підтримки для законопроекту про відкликання депутатів місцевих рад.

 

Про це Гройсман заявив на підсумковій прес-конференції, інформує УНІАН.

 

"Я не бачу сьогодні його підтримки в залі Верховної Ради України", – зазначив спікер. Володимир Гройсман додав, що законопроект є дуже дискусійним. Особисто він голосуватиме "проти", бо він дозволить узурпувати владу політичним силам.

 

Водночас він додав: "Якщо будуть створені механізми публічної відповідальності депутатів місцевих рад, я буду це підтримувати".

 

Нагадаємо, 23 грудня Верховна Рада 227 голосами прийняла в першому читанні проект закону №3693 щодо відкликання депутатів місцевих рад. Проект дався непросто: перед цим було 10 сигнальних голосувань.

 

Між тим, голова Верховної Ради не виключає, що парламент прийме закон про виключення кандидатів у депутати з виборчих списків. "Я вважаю, що це абсолютно нормально, коли політична сила, яка формує той чи інший список, може щодо нього приймати рішення і далі", – зазначив Гройсман.

 

Законопроект № 3700 пропонує надати партіям право вносити зміни в списки кандидатів у народні депутати від партії після встановлення результатів виборів, шляхом виключення через рішення з'їзду.

 

29.12.2015