"Опоблок" зібрав "виїзну" сесію міськради для обрання секретаря ради.

Депутати Дніпропетровської міської ради обрали секретарем ради лідера партії "Громадянська сила" Загіда Краснова, котрий перебуває в опозиції до мера Бориса Філатова.

 

Про це повідомляє видання most-dnepr.info.

 

Позачергова сесія міськради відбувалася у приміщенні Амуро-Нижньодніпровської райради Дніпропетровська. Як пояснила депутат від "Опозиційного блоку" Анжеліка Пилипенко, Борис Філатов став на заваді проведенню сесії у будівлі міськради. "У нас не було змоги провести засідання у сесійній залі, а в іншому приміщенні, в котрому воно могло би відбутися, почався ремонт. Сесія мала відбутися у стінах міської ради, та в сесійній залі несподівано запланували інший захід", – заявила Пилипенко.

 

Відзначимо, "секретаріада" почалася у Дніпропетровську 21 грудня. Борис Філатов оголосив про закриття попереднього засідання після того, як депутати мали перейти до голосування за кандидатуру Краснова. Опоненти мера заявляли про те, що команда мера заблокувала серверну кімнату, аби унеможливити голосування, а в будівлю невдовзі зайшли бійці "Правого сектора", писало видання gazeta.dp.ua.

 

У позачерговій же "виїзній" сесії взяло участь 35 депутатів міської ради із 64. За словами Пилипенко, на підтримку Краснова висловилося 33 обранця. 

 

До фракції "Опоблоку" входить 25 депутатів, а до "Громадської сили" – 7. Окрім представників "Опозиційного блоку" та "Громадської сили", у зборах узяли участь делегати БПП та "Самопомочі".

 

29.12.2015