Україна оформила кредит на 400 млн. євро для розвитку АПК.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підписав із Європейським інвестиційним банком угоду про залучення кредиту на 400 млн. євро для підтримки аграрного сектору України.

 

Про це повідомляє прес-служба уряду.

 

Кошти планується спрямувати на реалізацію проектів у сфері вирощування зернових та олійних культур, модернізації рибного господарства і аквакультури в Україні.

 

Позичальником ресурсів виступатиме Україна в особі Міністерства фінансів, котре за участю Міністерства аграрної політики та продовольства, у взаємодії з "Укрексімбанком", здійснюватиме відбір проектів. За рахунок кредитних коштів ЄІБ покриють до 50% вартості визначених проектів. Джерелом фінансування решти 50% вартості будуть власні кошти банків-учасників або кошти кінцевих бенефіціарів.

 

В уряді зазначають, що впровадження проекту дозволить підтримати малі та середні підприємства; модернізувати виробництво та створити нові потужності; розвинути інфраструктуру та логістику; поліпшити платіжний баланс через збільшення експортного потенціалу (зернові та олійні культури) та зменшення імпорту (рибне господарство і аквакультура); покращити бізнес-клімат тощо.

 

28.12.2015