Таким чином Північноатлантичний Альянс посилить повітряну оборону Туреччини. Про це повідомила в неділю, 27 грудня, газета Bild am Sonntag з покликом на офіцерів, котрі працюють у штабі НАТО в Брюсселі, а також на зовнішньополітичне відомство Німеччини.

 

 

У розпорядження видання потрапив відповідний лист Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони ФРН на адресу бундестагу.

 

Літаки далекосяжного радіолокаційного виявлення Boeing E-3 будуть перекинуті з бази в Ґайленкірхені (Північний Райн-Вестфалія) на турецький аеродром Конья. Екіпажі повітряних суден будуть на 30 відсотків складатися з службовців Бундесверу. Кожен літак обслуговує команда з 16 осіб. Скільки загалом німецьких військовиків візьме участь в операції, не уточнюється.

 

При цьому, як пояснив виданню співрозмовник в німецькому оборонному відомстві, для перекидання непотрібна згода Бундестагу, оскільки мова йде не про застосування озброєння, а про розвідку. Окрім того, терористи з «Ісламської держави» не володіють власними військово-повітряними силами. І на думку німецьких військових аналітиків, на загрозу використання проти Туреччини бойової авіації з боку режиму Башара Асада чи Росії також поки що нічого не вказує.

27.12.2015