Мешканці будинку подали до суду на дітей-аутистів.

Мешканці п’ятиквартирного будинку в Чорткові на Тернопільщині звернулись до суду з проханням «виселити» з однієї з квартир Благодійну організацію «Дім Милосердя», що займається дітьми з діагнозом «аутизм», розповіла голова організації Тетяна Дубина, повідомляє ІНТБ.

 

Тетяна Дубина розповіла, що в 2013 році її синові поставили діагноз аутизм та пророкували повну деградацію. Проте жінка об’єдналась з іншими батьками особливих діток, створила благодійну організацію, де стали проводити заняття для дітей.

 

За її словами, вже за рік лікарі помітили позитивні зрушення в розвитку дитини та сказала, що вона може готуватись до індивідуального навчання.

 

«Дім Милосердя» спочатку винаймав для занять квартиру, потім її для організації викупила благодійниця. Але розпочались конфлікти з мешканцями будинку, які скаржились, що помешкання використовується не за призначенням.

 

«Що це не може бути таке, що це організація, що не можуть ходити сюди багато людей. Це є двокімнатна малесенька квартира, де в одній кімнатці дітки граються, ліплять, займаються. В другій кімнаті маленька капличка, де щодня відбувається Служба Божа», – розповіла Тетяна Дубина.

 

Мешканці будинку, зі слів жінки, звернулися до суду, де їм в задоволенні позовних вимог відмовили. Тоді сусіди подали апеляцію.  Втім, суд, який відбувся 24 грудня, залишив попереднє рішення без змін. Ніхто з позивачів на засідання не прийшов.

 

Тим часом, «Дім Милосердя» чекає на можливість переїхати в нове приміщення – наразі триває будівництво реабілітаційного центру.

 

«Церква нам вже побудувала чотири  поверхи. Це є колишній тренажер військовий. Надіємося, що нам Бог дасть ласку, знайдемо жертводавців – то закінчимо, хоча би,  перший поверх, щоб піти з цієї вулиці. Тому що важко нам. Знаєте, виходиш як злодій, заходиш як злодій, тільки через те, що в тебе дитина з особливими потребами», – додала керівник організації.

 

Як писав Z, в Івано-Франківську мешканці однієї вулиці згуртувались проти відділення сімейної медицини.

25.12.2015