Область самостійно вирішуватиме, які дороги ремонтувати за «митні» гроші.

Учора, 24 грудня, Верховна рада України підтримала зміни до Закону, згідно із яким запроваджено експеримент у Львівській, Одеській, Волинській та Чернівецькій областях з ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення, повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

 

Затверджені зміни дозволяють областям, що беруть участь в експерименті, самим визначати, на що скеровувати гроші.

 

«Це чудова ініціатива.  Адже запроваджені зміни передбачають, що території, на яких діє пілотний проект, відтепер зможуть самостійно визначати перелік доріг, що ремонтуватимуться за кошти від перевиконання митних платежів», – сказала заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

 

Нардепи також підтримали поправку, згідно із якою ставка планових митних платежів залишатиметься на нинішньому рівні, що дозволить забезпечити перевиконання  щомісячних митних надходжень.

 

Досі Львівщина використовувала додаткові фінансові надходження виключно на ремонт визначених у Законі автошляхів – автомобільної дороги загального користування державного значення Львів-Радехів-Луцьк (Н-17), ділянки Львів-Сколе автомобільної дороги загального користування державного значення Київ-Чоп (М-06) та автомобільної дороги загального користування державного значення Сколе-Славське (Т-14-24).

25.12.2015